Difference between revisions of "Approval of suppliers/sv"

From Marathon Documentation
Jump to: navigation, search
(Created page with "{{ExpandImage|ACC-APS-SV-Bild1.png}}")
 
(8 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 13: Line 13:
   
 
 
−
=== Authorisation ===
+
=== Behörighet ===
  +
* Användare som ska lägga till uppgifter behöver behörighet ”Registrering”
−
* Users who are to add data require authorisation for Registration
 
  +
* Användare som ska bekräfta uppgifter behöver behörighet ”Bekräfta” och läsbehörighet ”Registrering”
−
* Users who are to confirm data require authorisation for Confirm and reading authorisation for Registration.
 
   
−
{{ExpandImage|ACC-APS-EN-Bild2.png}}
+
{{ExpandImage|ACC-APS-SV-Bild2.png}}
   
−
=== New supplier or changes on supplier ===
+
=== Ny leverantör eller ändring på leverantör ===
−
* New registration and changes of supplier data is done in the standard tabs in the suppliers’ register.
 
−
* A green shield indicates that changes made in the field requires confirmation from another user.
 
−
* A new supplier will only appear in the base registers once it has been confirmed by another authorised user.
 
   
  +
* Nyregistrering och ändring av leverantörsuppgifter görs i standardflikarna inne på leverantören.
⚫
{{ExpandImage|ACC-APS-EN-Bild3.png}}
 
  +
* En grön sköld indikerar att ändringar som görs i fälten behöver bekräftas av en annan användare.
  +
* En ny leverantör syns i Basregistret först när den blivit bekräftad av en annan behörig användare.
   
  ⚫
{{ExpandImage|ACC-APS-SV-Bild3.png}}
−
=== Confirm changes ===
 
−
Suppliers with unconfirmed changes are marked with the name of the user who made the change and the date on which it was made.
 
   
  +
=== Bekräfta ändringar ===
⚫
{{ExpandImage|ACC-APS-EN-Bild4.png}}
 
   
  +
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.
−
* All tabs that need confirmation are red.
 
  +
−
* All fields that have been changed and need confirmation are marked with a full green shield.
 
  ⚫
{{ExpandImage|ACC-APS-SV-Bild4.png}}
−
* Hover the mouse pointer over a field that has been changed to see its previous value.
 
  +
−
* Each red tab must be confirmed by clicking the confirmation button at the bottom of the relevant tab.
 
  +
* Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda.
−
* The user must enter their password to save the supplier.
 
  +
* Alla fält som ändrats och behöver bekräftas är markerade med en fylld grön sköld.
  +
* Håll muspekaren över ett ändrat fält för att se dess tidigare värde.
  +
* Varje röd flik måste bekräftas genom att klicka på bekräftelseknappen längst ner i respektive flik.
  +
* Användaren måste ange sitt lösenord för att kunna spara leverantören.
   
 
[[Category:Accounting]]
 
[[Category:Accounting]]
−
[[Category:ACC-APS-EN]]
+
[[Category:ACC-APS-SV]]
 
[[Category:Manuals]]
 
[[Category:Manuals]]

Latest revision as of 09:23, 8 October 2026


Godkännande av leverantörer

Inställning

Inställning för att aktivera funktionen finns i Ekonomi | Backoffice | Basregister | Parametrar, fliken Leverantörsreskontra. Öppna parametrar, fliken Leverantörer. Endast KASE kan göra ändring

  • Särskild behörighet för kontouppgifter får inte vara ikryssad när den nya parametern ska aktiveras.
  • Kryssa i Kräv bekräftelse (leverantör)


Behörighet

  • Användare som ska lägga till uppgifter behöver behörighet ”Registrering”
  • Användare som ska bekräfta uppgifter behöver behörighet ”Bekräfta” och läsbehörighet ”Registrering”

Ny leverantör eller ändring på leverantör

  • Nyregistrering och ändring av leverantörsuppgifter görs i standardflikarna inne på leverantören.
  • En grön sköld indikerar att ändringar som görs i fälten behöver bekräftas av en annan användare.
  • En ny leverantör syns i Basregistret först när den blivit bekräftad av en annan behörig användare.

Bekräfta ändringar

Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.

  • Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda.
  • Alla fält som ändrats och behöver bekräftas är markerade med en fylld grön sköld.
  • Håll muspekaren över ett ändrat fält för att se dess tidigare värde.
  • Varje röd flik måste bekräftas genom att klicka på bekräftelseknappen längst ner i respektive flik.
  • Användaren måste ange sitt lösenord för att kunna spara leverantören.