Difference between revisions of "Approval of suppliers/sv"
From Marathon Documentation
(Created page with "Category:Accounting Category:ACC-APS-SV Category:Manuals") |
|||
| Line 31: | Line 31: | ||
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes. |
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes. |
||
| − | {{ExpandImage|ACC-APS- |
+ | {{ExpandImage|ACC-APS-SV-Bild4.png}} |
* Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda. |
* Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda. |
||
Latest revision as of 09:23, 8 October 2026
Contents
Godkännande av leverantörer
Inställning
Inställning för att aktivera funktionen finns i Ekonomi | Backoffice | Basregister | Parametrar, fliken Leverantörsreskontra. Öppna parametrar, fliken Leverantörer. Endast KASE kan göra ändring
- Särskild behörighet för kontouppgifter får inte vara ikryssad när den nya parametern ska aktiveras.
- Kryssa i Kräv bekräftelse (leverantör)
Behörighet
- Användare som ska lägga till uppgifter behöver behörighet ”Registrering”
- Användare som ska bekräfta uppgifter behöver behörighet ”Bekräfta” och läsbehörighet ”Registrering”
Ny leverantör eller ändring på leverantör
- Nyregistrering och ändring av leverantörsuppgifter görs i standardflikarna inne på leverantören.
- En grön sköld indikerar att ändringar som görs i fälten behöver bekräftas av en annan användare.
- En ny leverantör syns i Basregistret först när den blivit bekräftad av en annan behörig användare.
Bekräfta ändringar
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.
- Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda.
- Alla fält som ändrats och behöver bekräftas är markerade med en fylld grön sköld.
- Håll muspekaren över ett ändrat fält för att se dess tidigare värde.
- Varje röd flik måste bekräftas genom att klicka på bekräftelseknappen längst ner i respektive flik.
- Användaren måste ange sitt lösenord för att kunna spara leverantören.



