Difference between revisions of "Approval of suppliers/sv"

From Marathon Documentation
Jump to: navigation, search
 
Line 31: Line 31:
 
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.
 
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.
   
−
{{ExpandImage|ACC-APS-EN-Bild5.png}}
+
{{ExpandImage|ACC-APS-SV-Bild4.png}}
   
 
* Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda.
 
* Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda.

Latest revision as of 09:23, 8 October 2026


Godkännande av leverantörer

Inställning

Inställning för att aktivera funktionen finns i Ekonomi | Backoffice | Basregister | Parametrar, fliken Leverantörsreskontra. Öppna parametrar, fliken Leverantörer. Endast KASE kan göra ändring

  • Särskild behörighet för kontouppgifter får inte vara ikryssad när den nya parametern ska aktiveras.
  • Kryssa i Kräv bekräftelse (leverantör)


Behörighet

  • Användare som ska lägga till uppgifter behöver behörighet ”Registrering”
  • Användare som ska bekräfta uppgifter behöver behörighet ”Bekräfta” och läsbehörighet ”Registrering”

Ny leverantör eller ändring på leverantör

  • Nyregistrering och ändring av leverantörsuppgifter görs i standardflikarna inne på leverantören.
  • En grön sköld indikerar att ändringar som görs i fälten behöver bekräftas av en annan användare.
  • En ny leverantör syns i Basregistret först när den blivit bekräftad av en annan behörig användare.

Bekräfta ändringar

Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.

  • Alla flikar som innehåller fält som behöver bekräftas är röda.
  • Alla fält som ändrats och behöver bekräftas är markerade med en fylld grön sköld.
  • Håll muspekaren över ett ändrat fält för att se dess tidigare värde.
  • Varje röd flik måste bekräftas genom att klicka på bekräftelseknappen längst ner i respektive flik.
  • Användaren måste ange sitt lösenord för att kunna spara leverantören.