Difference between revisions of "Approval of suppliers/sv"
From Marathon Documentation
(Created page with "=== Bekräfta ändringar === Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.") |
(Created page with "{{ExpandImage|ACC-APS-EN-Bild5.png}}") |
||
| Line 31: | Line 31: | ||
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes. |
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes. |
||
| − | {{ExpandImage|ACC-APS-EN- |
+ | {{ExpandImage|ACC-APS-EN-Bild5.png}} |
* All tabs that need confirmation are red. |
* All tabs that need confirmation are red. |
||
Revision as of 09:21, 8 October 2026
Contents
Godkännande av leverantörer
Inställning
Inställning för att aktivera funktionen finns i Ekonomi | Backoffice | Basregister | Parametrar, fliken Leverantörsreskontra. Öppna parametrar, fliken Leverantörer. Endast KASE kan göra ändring
- Särskild behörighet för kontouppgifter får inte vara ikryssad när den nya parametern ska aktiveras.
- Kryssa i Kräv bekräftelse (leverantör)
Behörighet
- Användare som ska lägga till uppgifter behöver behörighet ”Registrering”
- Användare som ska bekräfta uppgifter behöver behörighet ”Bekräfta” och läsbehörighet ”Registrering”
Ny leverantör eller ändring på leverantör
- Nyregistrering och ändring av leverantörsuppgifter görs i standardflikarna inne på leverantören.
- En grön sköld indikerar att ändringar som görs i fälten behöver bekräftas av en annan användare.
- En ny leverantör syns i Basregistret först när den blivit bekräftad av en annan behörig användare.
Bekräfta ändringar
Leverantörer med obekräftade ändringar är markerade med användaren som gjorde ändringen och datum då ändringen gjordes.
- All tabs that need confirmation are red.
- All fields that have been changed and need confirmation are marked with a full green shield.
- Hover the mouse pointer over a field that has been changed to see its previous value.
- Each red tab must be confirmed by clicking the confirmation button at the bottom of the relevant tab.
- The user must enter their password to save the supplier.


